28 Kasım 2014 Cuma

Bir Akşam Ziyafeti :)

      Hepinize merhabalarr... Bir süredir işlerimin yoğunluğu nedeni ile ilgilenemedim sayfamla ama bundan sonra artık heeep buralarda olacağım. Son 15 gündür kızımın sınavları nedeniyle kendimizi kampa almıştık. Çok şükür sınavlar bitti biraz stresimiz azalır demeye kalmadan hoop ikinci sınavlar başladı. Pazartesi matematik sınavıyla açılışı yapacağız arkadaşlar..Off yazarken bile içim şişti. Çok şükür ilk sınav notları özellikle sayısallar çok çok iyi en düşük sayısal notu 86. Ama gel gelelim sözel dersler orta şekerli. 51 ile 73 arası değişen notları var bizimkinin. Geçen hafta katıldığım veli toplantısında kızım için hocaların söylediği ortak cümle "M. sayısalcı olacak, görünen durum bu" şeklinde oldu. Bir yandan sevindim bir yandan telaşlandım. Çünkü sayısal denen dünya sürekli otokontrol gerektiren ve kendini sürekli yenilemen ilerletmen gereken bir dünya. Eğer M. bu konuda istikrarlı olursa no problem. Fakaaat tökezlerse işte o zaman hapı yuttuğumuzun resmidir. Sözel dersler içinse çok çok kitap okumasını tavsiye etti hocalar. Kitap okuyan ancak sadece gotik edebiyatı denen değişik ve benim hiç mi hiç haz etmediğim kitaplar okuyan bir kızım var. O tarz kitaplar edebi duruştan uzakmış gibi geliyor bana. Bu ön yargımı yıkmak için önümüzdeki hafta kızımın okuduğu kitaplardan birini okumayı düşünüyorum.
      İlk sınavlar bittiğinde sevdiğimiz arkadaşlarımızla kendimize bir güzel balık ziyafeti çektik. Alabalık ve çupra ziyafeti :) . Balıkları hazırladıktan sonra fotoğrafını çektim ama fırından çıkardıktan sonra gözümüzün dönmüşlüğünden olsa gerek fotoğraflamayı unutmuşum :( . Alabalıklar Kahramanmaraş Elbistan tarafından bir alabalık tesislerinden geldi. Diğerleri ise balıkçıdan takviye olarak alındı. Çupra neyse de alabalıkların tadının dille izahı yoktu :))) Neyse daha fazla uzatmadan tarife geçeyim en iyisi ben. 
Sosu İçin : Yarım demet dere otu, bir kaç diş sarımsak, zeytin yağ,tuz,bir limon,bir kaşık dometes salçası. Dere otunu ince ince kıyıyoruz, sarımsakları eziyoruz. Limonu sıkıyoruz. Zeytinyağı,limon ve sarımsakları karıştırıp iyice özleştiriyoruz. Salçayı ekleyip karışıma iyice yediriyoruz. Gerek görürsek yarım-bir çay bardağı kadar su ekliyoruz. Tuz ve dere otunu da ekleyip sosu bir kaç kez karıştırıp kenara alıp dinlendiriyoruz. 
Eklenecek Malzemeler: Bir adet domates. Bir kaç diş sarımsak, Defne yaprağı. İsteğe göre biber,limon dilimi,kuru soğan.(Bu üç malzemeyi ben kullanmadım. Sarımsak tercih ettim.Limon sosta olduğu için ekstradan koymadım. Biber de evde yoktu :))
Yapılışı:Balıklarımızı fırın tepsimize diziyoruz. Eklenecek malzemelerimizi tepsimize balıklarımızın arasına diziyoruz. Defne yapraklarını tepsimize serpiştirip ,sosumuzu yemeğimizin üzerine döküp iyice, sosu iyice yemesi için tepsimizi 10 dk kadar bekletiyoruz. Fırına vermeden önce zar şeklinde bir kaç parça tereyağını da balıkların üzerine ekliyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz. Pişirme süresini hatırlayamadım.Hiç dikkat etmedim daha doğrusu. 
Sonra yanına bir güzel kaşık salata, turşu, kuru soğan,şalgam ve pide eşliğinde sofra kurup balıkları afiyetle midemize indiriyoruz. Hepimize afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder