4 Eylül 2014 Perşembe

Okul Hazırlığı

   Daha düne kadar ne kadar küçücük dediğim kızım 9. sınıfa geçti. Bir TEOG zede olarak yerleştirildiği okul yerine özel okul tercih ettik.
   Küçük hanım henüz tatiline devam ettiği için okulla ilgili hiç bir hazırlığımız yok. Ama okul hazırlığı ile ilgili yılların vermiş olduğu deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
  Çocuğunuz okula yeni başlamıyorsa önceki yıllardan kalan ve bu yılda da kullanabileceğimiz defter , kalem, kalemlik,çanta,resim araç gereçlerini gözden geçirin ve sağlamları bu yıl da kullanmak üzere ayırın. Önceki yıllardan kalmış ve sadece kitaplıkta yer kaplayan ıvır zıvırlardan kurtulun. Okul çantasını,kalemliğini yıkayıp ak pak hale getirin. Çocuğunuzun odasında uygun bir duvara not panosu asın.Çalışma masasının çekmecelerini ve masayı yeni sezona hazır hale getirin. Almanız gerekenlerin listesini panoya da asın ki listeden aldıklarınızı oradan da işaretleyip eksiklerinizi rahatça kontrol edebilirsiniz. Odanın şeklini değiştirme ihtimaliniz ve imkanınız var ise mutlaka yapın çocuklara heyecan ve motivasyon katıyor. Bir ara renkli şekilli kartonlar kesip kartonların üzerine kızımı motive edici kelimeler,cümleler yazıp odasının duvarlarını süslemiştim (bu sene tekrar yapacağım). Çok hoşuna gitmiş üstelik işe de yaramıştır. Deneyebilirsiniz. Birde duvarda yada bir dolap üstünde asılı olması gereken en önemli şey haftalık ders programı ve sınav tarihleri çizelgesi. Her sene buna ayrı bir önem veriyordum ama bu sene gerekirse neon ışıklarla süsleyeceğim o çizelgeleri. Yeni ders yılı için kitap defter kaplamaya hazır olun ve bu işi kesinlikle atlamayın - üşenmeyin, yıl boyu defter kitaplar tertemiz kalıyor. Artık okullar ihtiyaç listesi hazırlıyor, kesinlikle göz atmadan alışveriş yapmayın. Eminim ki evinizde istenilenlerin bir kısmı mutlaka vardır. Daha okullar bile başlamadan kesinlikle test kitabı,konu anlatımlı soru bankası,yardımcı kitaplar vesaire falan almayın; bu kitapları hocaları ile konuşup onların yönlendirmeleriyle almak daha mantıklı ayrıca zaten hepimiz bir yaz boyunca her gün çözmeleri için önlerine bu tür bir kitap koyduk, çocukları bu kadar yarış atı kıvamında yaşatmayalım. Bizim odamızın her bir yanı kızımın fotoğrafları ile dolu. Çocuğun kendi odasını, kendi odası- kendi dünyası gibi hissetmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Poster şeklinde bile fotoğrafı var küçük hanımın :). 
Şimdilik aklıma gelen bunlar.Yeni okul yılı hepimize hayırlı olsun şimdiden :)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder