20 Nisan 2015 Pazartesi

Güzel Cumartesi

     Herkese iyi haftalar!! Dilerim herkesin keyfi yerindedir. Biz ev ahalisi olarak Çok şükür sağlıklı ve keyifli günler geçiriyoruz.
     Haftasonu biz çok eğlendik ve sizinle paylaşmak istedik. Bazen bu yazıları M. istiyor diye yazıyor gibi hissediyorum. Elinde telefon bir sürü fotoğraf çekti. Çook iyi fotoğraf çektiğini iddia etti (her zamanki gibi:) ) . Biz kızımla Eski Adana diye tabir edilen tarafa gittik Cumartesi günü. Kızımla bütün çarşıyı alt üst ettik. Sokak aralarında kaybolduk, sora sora yolumuzu bulduk. Uzun süredir isteyip alamadığımız bazı şeyleri çok çok ucuz fiyatlara bulduk aldık. Takı toptancısından kendimize takı ziyafeti çektik. Kulaklarımızda çok sayıda delik olunca bize mağazalardan birer çift küpe almak çok akıllıca gelmiyor. Fazlası da "fazla" oluyor fiyat itibari ile. Mağazada bir çift küpeye verdiğimiz parayla toptancıdan 12 çift küpe aldık. Bileklikler, tokalar vs denedik,aldık, çıktık.
     Sonra evimizin muhitine döndük. Atatürk Parkının orada indik otobüsten. Parkın meydanında bir tane  mehteran takımı davulu müzik sistemleri falan duruyordu. Burada ne oluyor diyerek girdik ki Türk Silahlı Kuvvetleri Mehter Takımının konseri varmış. Asla kaçırmamalıyız diyerek konser saatini bekledik. Bu arada bir tur attık parkta. Bir de ne görelim  17.Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali varmış. Ve bunu da tesadüf eseri öğreniyoruz.Adana'da en büyük sıkıntı budur burada yaşayanlar bilir. Kolay kolay bir sosyal,kültürel,sanatsal,spor,vs .vs aktivite yapılmıyor diye hayıflanırız ama olanları da tesadüf eseri öğreniriz. Burada yapılan hiç bir aktivitenin reklamı iyi yapılmıyor.  Bunu da söyleyim de belki bir işe yarar bu yazdığım. Tanıtımlar daha özenli olur filan. Tiyatro festivalinin etkinliklerinin olduğu yerde en çok ilgimizi çeken  fotoğraf çekmek isteyenlere "Fotoğrafa çekmek yok!Bir şey almıyorsanız çekmeyin!"şeklinde stantların birinde oturup ziyaretçilere nota veren bir beydi. Adamın taklidini yapıp epey güldük M. ile. Ha bir de festival etkinliği içerisinde Tarsus Amerikan Koleji öğrencilerinden kurulan Echo Band grubunun sahne almasıydı. TAC'ın Echo Band geleneğini okumanızı tavsiye ederim. Neyse Mehter Takımının geliş saati geldi çattı. M. elinde telefon (sanırısın profesyonel fotoğraf makinesi) bir milyon poz video çekti. Mantıklı gelenleri sizinle paylaşacağım aşağıda. Hem Tiyatro festivali hem de mehter takımının konserinden. Günümüzü Bolulu Hasan Ustada yorgunluk kahvesi,tatlı, M. nin arkadaşı ve evimizin en son ferdi 3. müz A. ile tamamladık. Çocukların muhabbetini biz büyükler bol bol dinleyip güldük. Şimdikiler hakikaten değişik ya :)
     Neyse benim artık işimin başına dönmem lazım. Günlerimiz çok güzel olsun hepimizin,hayat bize hep güzellikler sunsun. Hepinize kolay gelsin.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder