3 Aralık 2014 Çarşamba

Süt ve Elma Topları

    Herkese neşe ve sağlık dolu bir gün diliyorum. Allah hepimizin rızkını bereketlendirsin. Dün akşam haftanın ilk iş günü biter bitmez "ohh çok şükür bugün de bitti" deyip evime geldim. Akşam yemeğimizi yedikten sonra kendimize küçük bir atıştırmalık hazırladık. Bir süredir bizimle kalan Özge "Biz neden süt içmiyoruz?" şeklinde bir soru sorunca bu akşam içimizi ısıtacak içeceğimizi bulmuş olduk. Yanına da dün hazırladığım elma toplarını da ekleyince oohh deymeyin mis keyfimize :) . İnternetten sütle ilgili biraz araştırma yaptım da bildiğimizin dışında aslında ne kadar faydalı bir besin olduğunu farkettim.
    Doğru beslendiğimiz takdirde süt göbek yağlarımızı eritmemizde büyük fayda sağlıyor. Cildimizin geç yıpranmasını ve yaşlanmasını sağlıyor. Kemiklere faydasını zaten bilmeyenimiz yoktur. Kalp damar sağlığımızı koruyor. Beynimizin ihtiyacı olan enerjiyi sağlıyor. Kronik bronşit ve bağırsak kanserinin önlenmesine yardımcı oluyor vs vs vs. Yıllardır M.'ye süt içmesi için yalvarır durur hatta küçük rüşvetlerle süt içirdiğim çoktur. Bu akşam Özge'nin yaptığı teklife bir kalemde tamam içelim diyen M. belki de ilk kez kendiliğinden süt içti. Tabi yanında elma toplarıyla :)
    Şimdi size yapımı çok kolay ve tadı enfes olan ayrıca kalori bakımından da bedenlerimizi üzmeyecek elma toplarımızın tarifini vermek istiyorum.

Malzemeler:
-1,5 kilo civarında orta boy büyüklükte sarı elmalar (yaklaşık 6-7 adet)
-İki paket Petibör bisküvi
- İki kaşık kadar şeker
-Yarım su bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık (evde yoktu biz koymadık)
-Damak tadınıza göre tarçın
-Yarım-bir çay bardağı süt
-Bir paket hindistan cevizi

Yapımı:
Elmaları robottan geçirip bir tencereye alıyoruz. Üzerine iki çorba kaşığı kadar şeker serpiştirip orta ateşte suyunu salıp sonrada çekmesini bekliyoruz. Elmalar suyunu çekince tencerenin kapağını açıp serin bir yerde soğumaya bırakıyoruz.Bisküvileri derin bir kaba elimizle ezerek küçük küçük kırıyoruz. Sütümüzü ekleyip bisküvilerin sertliğini alıyoruz. Sütü kademeli olarak kullanın , malzemenin çok yumuşamasına izin vermeyin. İçine dövülmüş ceviz veya fındığımızı da ekliyoruz. Soğumuş olan elma rendemizi de kabımıza ekliyoruz. En son üzerine de tarçınımızı ekleyip bir güzel tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Bütün malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra elimizle yuvarlak şekiller veriyoruz. Genişçe bir tabağa hindistan cevizini serpiştiriyoruz. Elimizdeki elma toplarını hindistan cevizinin üzerinde yuvarlıyoruz. Böylece her yeri hindistan ceviziyle kaplanmış oluyor. İşimiz bittikten sonra topları biraz sertleşmeleri için dinlendiriyoruz. Biz iki saat kadar sonra tadına bakmak için birer tane yedik. Gayet güzel olmuştu ama 3-4 saat dinlendirdiğinizde bence tadı daha güzel oluyor. Bir kupa ılık sütün yanında da enfes oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsuuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder