13 Aralık 2014 Cumartesi

Haftasonu Lezzetleri

     Merhaba herkeslere çook güzel bir hafta sonu geçirin inşallah :)
Hafta sonu genelde kalabalık bir misafir grubunuz olursa sizi yemek derdinden kurtaracak bir tarif vermeye geldim.
Et Tavası
Davul Fırınların tepsi ölçüsüne göre vereceğim tarifi.
1 kilo kuzu kuş başı
Yarım kilo kuzu kaburga (ortadan ikiye böldürün)
250 gram kuyruk yağı
İki kilo civarında domates
2 baş sarımsak
5-6 tane sivri biber
Bir kaşık biber salçası
İsteğe göre kekik,pul biber
yarım çay bardağı zeytin yağı

Tarifi :
Domatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Biberleri çok da küçük olmayacak şekilde dilimliyoruz. Sarımsakları soyuyoruz. Kuyruk yağını küçük küçük tike olacak şekilde doğruyoruz. isterseniz kıyma şeklinde de çektirip kullanabilirsiniz. Tüm eti ve kuyruk yağını tepsi içine alıp zeytin yağını üstüne döküyoruz. Elimizle yağı tüm ete yediriyoruz. Daha sonra salçayla tüm eti avcarlıyoruz. Üzerine domatesi ve biberi ekleyip tepsiye eşit şekilde yayıyoruz. En son sarımsakları tepsiye gelişi güzel dağıtıyoruz. Ben hiç tuz koymuyorum salça zaten tuzlu ve eti sertleştirmesin istiyorum. Biz hiç baharat eklememiştik en son yaptığımızda. İçimizde baharat yemeyen bir arkadaşımız vardı. Ama hafif bir kekik tepsideki tadı katmerler. Üzerine alüminyum folyo kaplayıp bir kaç yerinden deliyoruz. Fırına yollarken fırıncıyı tembihliyoruz. Tava piştikten sonra fırından çıkarmadan 15 dakika önce folyoyu çıkarttırıp Tavanın üstünü kızartmasını istiyoruz. (Bizim folyomuz yoktu ondan biraz yanık duruyor resimde ama tadının dille izahı yoktu :) )
Afiyet olsun efendimmm
Hoşçakalın


2 yorum:

  1. Mükemmel görünüyor yiyesim geldi :)

    YanıtlaSil
  2. Denemenizi tavsiye ederim. Aynı şehirde olsak ikram ederdim. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil